Savanyú korpacibereleves csirkeaprólékból hozzávalók:
fél kg burgonya
2-3 répa
1 petrezselyemgyökér
egy zeller
1 fej hagyma
egy kis csésze rizs
fél liter korpacibere
1 tojás
csirkeaprólék
szárny
nyak
petrezselyemlevél
só
Savanyú korpacibereleves csirkeaprólékból elkészítése:
A csirkeaprólékot, szárnyakat, nyakat főni tesszük az apróra vágott zöldségekkel és sóval. Külön megfőzzük a rizst, és akkor adjuk hozzá a leveshez, amikor a hús már puhára főtt. Akkor tesszük bele a külön felfőzött korpaciberét is.
A levesestálba egy felvert tojást teszünk, erre szedjük a forró levest, először néhány kanállal, majd az egészet beleöntjük. Apróra vágott petrezselyemlevéllel megszórva tálaljuk.
0 hozzászólás