Savanyú labodaleves hozzávalók:

2 liter víz

1 liter korpacibere

1 db sárgarépa

1 db petrezselyemgyökér

1 db kisebb zeller

1 db hagyma

2 db burgonya

8-10 köteg laboda

egy tojás

4-5 kanál tejföl

Savanyú labodaleves elkészítése:

A leveshez a megtisztított, megmosott és darabokra vágott vagy lereszelt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és az apróra vágott hagymát hideg vízbe odatesszük főni. Amikor már majdnem megfőttek hozzátesszük a megtisztított és kockára vágott burgonyát.

A labodát megtisztítjuk, megmossuk és tetszés szerint feldaraboljuk (nagyobbra vagy kisebbre), egy fazékba tesszük, néhányat forralunk rajta és ízlés szerint sózzuk. Hozzáadjuk a külön felfőzött korpaciberét és még forralunk rajta egyet.

Egy tányérban a tojást tejföllel együtt felverjük lassan adagolva hozzá a kropacibere levet. Amikor már eléggé híg, a korpaciberére öntjük és 5 perc forrás után levesszük a tűzről.

Savanyú labodaleves egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc