Savanyú zöldség csorba hozzávalók:

1 sedano levél (édes zeller)
2 nagyobb burgonya
1 közepes sárgarépa (carotte)
1 nagyobb fej hagyma
1 tojás
szárított kapor, petrezselyem, zeller levél
1/2 csésze napraforgó olaj
1/4 tál paradicsomlé
500 ml savanykás káposztalé
2 l víz

Savanyú zöldség csorba elkészítése:

Takarítsd meg, mosd meg és szeleteld fel az édes zellert, a burgonyát, a hagymát és tedd fel főni.

Hagyd kettőt rotyogni, majd keverd bele az olajt és a paradicsomlevet. Keverd jól össze.

Amikor minden megfőtt, add hozzá a káposztalevet és főzd addig, amíg elfogy a tetejéről a hab.

Keverd bele a zöld fűszereket és hagyd még pár percet főni. Keverd ki a tojást és folytonosan kavargatva öntsd a csorbába. Hagyd még pár percet főni, majd vedd le a tűzről.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc