Sertéshúsos egytál savanyú uborkával hozzávalók:
1 üveg savanyú uborka
500 g disznóhús
1 doboz paradicsomlé
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
néhány cikk fokhagyma
apróra vágott hagyma
só
bors
2 evőkanál olaj
Sertéshúsos egytál savanyú uborkával elkészítése:
Az egytálételhez az uborkát felvágjuk és éjszakára vízbe áztatjuk. A húst 15 percig olajban pároljuk. Hozzáadjuk a hagymát és további 15 percig hagyjuk főni. Ezután hozzáöntünk annyi vizet, hogy ellepje a húst, hozzáadjuk az uborkát, paradicsomlevet, sót, borsot, préselt fokhagymát, kaprot és petrezselymet, jól összekavarjuk és hagyjuk kicsit főni. Ezután a tálat előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.
A sertéshúsos egytál savanyú uborkával receptet Droopina tálalja.
0 hozzászólás