Sertéskaraj hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
3 evőkanál olaj
1 evőkanál édesnemes pirospaprika
Sertéskaraj elkészítése:
A húst megmossuk, falatnyi kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát, a paradicsomot megmossuk, húsukat apróra vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat egy lábosban, megpirítjuk benne a hagymát.
Félrehúzzuk, hozzákeverjük a pirospaprikát és a húst. Kevergetve megpirítjuk, alá öntünk 1 dl vizet.
Sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és kb. 1 órát főzzük.
Ha a levét elfőné, kevés vizet öntünk alá. Nem sokat, csak annyit, hogy ne égjen meg, mert csak így lesz jó sűrű szaftja.
Tarhonyával, főtt tésztával tálaljuk.
1 adag: 2200 kJ/523 kcal
0 hozzászólás