Sonkás chilis bab magyar módra hozzávalók:

2 fej vörös hagyma
10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
fél kg tarka bab
250 ml sűrített paradicsom
só, bors
erős pista, erős piros paprika
30 dkg sonka
3 gerezd fokhagyma

Sonkás chilis bab magyar módra elkészítése:

Előző nap beáztatjuk a babot.

Kevés olajon a finomra vágott vöröshagymát, és a kockára vágott kolozsvári szalonnát lassú tűzön megfonnyasztjuk, megpirítjuk.

Majd rárakjuk a kockára vágott sonkát. Ezt is egy kicsit pirítjuk. Feloldunk benne (ki mennyire szereti csípősen) 1-2 merítőkanál erős pistát és a fokhagymát is belenyomjuk. Ezután kevés víz (fél dl) hozzáadásával feloldjuk benne a pirospaprikát.

Rárakjuk a babot és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük, míg a chilis bab meg nem puhul.

Ekkor kóstoljuk és ha igényli után ízesítjük.

Ezután karikára vágott vöröshagymát 5-10 perc alatt készre főzünk benne.

A chilis babot díszíthetjük paradicsommal és friss petrezselyemmel. Friss kenyérrel tálaljuk ezt az egyszerű egytálételt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc