Sonkás-sajtos kenyér hozzávalók:

Kenyér tészta

400 g liszt

1 tasak szárított élesztő

10 ml olívaolaj

5 g só

5 g fokhagymapor

150 ml víz

Töltelék

100 g sajt

75 g sonka

köménymag

zsálya

1 tojásfehérje a kenéshez

Sonkás-sajtos kenyér elkészítése:

Egy tálban keverjük el a lisztet az élesztővel, a fokhagymaporral és a sóval.

Fokozatosan adjuk hozzá a langyos vizet, és gyúrjunk tésztát belőle olajos kézzel, amíg az már nem tapad a tálhoz.

Szórjuk meg liszttel, takarjuk le a tésztát egy tiszta törlővel, és hagyjuk meleg helyen egy órára.

Eközben vágjuk kockákra a sonkát és a sajtot.

Nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, szórjuk meg a lap alsó felét sajttal és köménymaggal, a felső részét pedig sonkával és zsályával.

Ezután tekerjük fel a masszát, helyezzük egy kiolajozott tepsibe, és még 30 percig erjesszük.

Végül kenjük be a kenyeret a felvert tojásfehérjével, és előmelegített sütőbe süssük közepes lángon 45 percig.

 

A sonkás-sajtos kenyér receptet raducristina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc