Sonkás-sajtos kenyér hozzávalók:
Kenyér tészta
400 g liszt
1 tasak szárított élesztő
10 ml olívaolaj
5 g só
5 g fokhagymapor
150 ml víz
Töltelék
100 g sajt
75 g sonka
köménymag
zsálya
1 tojásfehérje a kenéshez
Sonkás-sajtos kenyér elkészítése:
Egy tálban keverjük el a lisztet az élesztővel, a fokhagymaporral és a sóval.
Fokozatosan adjuk hozzá a langyos vizet, és gyúrjunk tésztát belőle olajos kézzel, amíg az már nem tapad a tálhoz.
Szórjuk meg liszttel, takarjuk le a tésztát egy tiszta törlővel, és hagyjuk meleg helyen egy órára.
Eközben vágjuk kockákra a sonkát és a sajtot.
Nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, szórjuk meg a lap alsó felét sajttal és köménymaggal, a felső részét pedig sonkával és zsályával.
Ezután tekerjük fel a masszát, helyezzük egy kiolajozott tepsibe, és még 30 percig erjesszük.
Végül kenjük be a kenyeret a felvert tojásfehérjével, és előmelegített sütőbe süssük közepes lángon 45 percig.
A sonkás-sajtos kenyér receptet raducristina ajánlotta.
0 hozzászólás