Sóska csorba hozzávalók:

1 csirke vagy 1 kg marhahús

1 sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

1 fej hagyma

250-300 g sóska

3 tojássárgája

3 kanál tejföl

3-4 kanál ecet

zöld petrezselyem

Sóska csorba elkészítése:

Darabold fel a húst, sózd meg, majd tedd fel főni 2 liter vízbe a sárgarépával, a petrezselyemgyökérrel és a felaprított hagymával. Amikor a hús majdnem megfőtt, szűrd le a csorbát egy másik fazékba, amibe tedd át a húsdarabokat is. Keverd  bele a megmosott  sóskát és a felaprított zöld petrezselymet.

Hagyd kb.10-15 percet főni. Keverd ki a tojássárgáját a tejföllel és az ecettel, majd önts rá egy keveset a csorbából keverd jól össze, majd tedd az egészet a csorbába.

Forrón, vajon megpirított kenyérrel tálald (amit tegyél a levesbe).

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc