Sóska csorba hozzávalók:
1 csirke vagy 1 kg marhahús
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 fej hagyma
250-300 g sóska
3 tojássárgája
3 kanál tejföl
3-4 kanál ecet
só
zöld petrezselyem
Sóska csorba elkészítése:
Darabold fel a húst, sózd meg, majd tedd fel főni 2 liter vízbe a sárgarépával, a petrezselyemgyökérrel és a felaprított hagymával. Amikor a hús majdnem megfőtt, szűrd le a csorbát egy másik fazékba, amibe tedd át a húsdarabokat is. Keverd bele a megmosott sóskát és a felaprított zöld petrezselymet.
Hagyd kb.10-15 percet főni. Keverd ki a tojássárgáját a tejföllel és az ecettel, majd önts rá egy keveset a csorbából keverd jól össze, majd tedd az egészet a csorbába.
Forrón, vajon megpirított kenyérrel tálald (amit tegyél a levesbe).
0 hozzászólás