Húsgombócokhoz:

  • 1 pound (kb. 0,45 kg) darált hús – fele‑fele sertés és marha.
  • 1 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
  • ½ csésze reszelt olasz sajt (Parmesan, Parmigiano Reggiano vagy hasonló kemény olasz sajt)
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál finomra vágott petrezselyem
  • Só és bors ízlés szerint

Szószhoz:

  • ½ csésze olívaolaj
  • 1 kis hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy doboz olasz stílusú paradicsom (összezúzva, ha szükséges)
  • 1 doboz paradicsompüré
  • 1 teáskanál őrölt petrezselyem
  • Kakukkfű
  • Só és fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:

A húsgombócokhoz:
keverd össze az összes hozzávalót alaposan, formálj golyókat, majd süsd kedvenc olajban barnára, és tedd félre, amíg a szósz készül.

A szószhoz:
finomra vágott hagymát és fokhagymát piríts ugyanabban az olajban, amiben a húsgombócokat sütötted.

Közben a paradicsomot – ha egészben van – zúzd össze a saját levében, majd keverd hozzá a paradicsompürét és add a hagymához/fokhagymához.

Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel és petrezselyemmel.

Tedd vissza a húsgombócokat a lábasba, takard le, és süsd alacsony lángon kb. 1 órán át.

Tálalás előtt kb. 15 perccel főzd meg a spagettit lobogó, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint.

Tálalás

Kenj le egy réteg szósszal egy tálalófazék vagy tál alját, ezután jöhet a spagetti, majd egy réteg sajt, utána megint szósszal és így tovább.

Mrs. Sinatra spagettije és húsgombócai
Mrs. Sinatra spagettije és húsgombócai

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: perc