Spagetti polipszósszal hozzávalók:

1 kg polip

22 dkg hagyma

17 dkg borsó

23 dkg paradicsom

11 dkg fekete olajbogyó

2,5 dl vörösbor

68 dkg spagettitészta

9 dkg sűrített paradicsom

friss fűszerek

menta

citromhéj

olívaolaj

bors

Spagetti polipszósszal elkészítése:

A hagymát hámozzuk meg és szeleteljük fel. A polipot is vágjuk nagyjából akkora darabokra, és kevés olajon és vizes süssük meg.

Tegyük hozzá a paradicsompürét és a fűszereket, majd főzzük 20 percig.

Készítsük el a paradicsom concasse-t: hámozzuk meg a paradicsomot és vágjuk apróra, tegyük a hagymához. Szűrjük le a polipot, de fogjuk fel a levét.

Az olajbogyókat és a citromhéjat is vágjuk fel.

Adjuk az összes hozzávalót a paradicsomos hagymához, és főzzük egy ideig.

Tegyük hozzá a polip levét, és főzzük további 15 percig.

A spagettit 7 perc alatt főzzük al dente állagúra, és a szósszal tálaljuk.

Spagetti polipszósszal egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc