Spenótos felfújt hozzávalók:
1 kg spenót
3 tojás
5 kanál reszelt sajt
6 kanál zsemlemorzsa
1 kanál liszt
fél pohár tej
75 g vaj
só
Spenótos felfújt elkészítése:
A spenótot jól megmossuk, megfőzzük, apróra vágjuk és összekeverjük az 50 gr. vajjal és a liszttel. Visszatesszük a tűzre és beleöntjük a tejet.
Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, hozzátesszük a sajtot, a fél zsemlemorzsát, egyenként a tojássárgákat és végül könnyedén összekeverjük a felvert tojásfehérjével.
A megmaradt vajjal kivajazunk egy jénai tálat, megszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a keveréket.
Előmelegített sütőben, kis fokon körülbelül 45 percig sütjük.
A spenótos felfújtat fogyaszthatjuk tetszés szerint melegen vagy hidegen. Tálalhatjuk sültek mellé köretként is.
0 hozzászólás