Spenótos palacsintatorta hozzávalók:

12 db palacsinta

1 kg spenót

1 evőkanál tejföl

1 evőkanál liszt

1 tojás

1 pohár tej

50 g vaj

Spenótos palacsintatorta elkészítése:

Megsütjük a palacsintalapokat. A spenótot megtisztítjuk, és sós vízben felforraljuk. Leöntjük a vizet róla, apróra vágjuk, majd a liszttel, a tejföllel, a zsemlemorzsával, a tejjel és a vaj felével jól elkeverjük. Ezután az egész masszát a tűzhelyen egy kis ideig főzzük.

Egy kizsírozott, hőálló üveg edénybe teszünk egy palacsintalapot, majd rá egy spenót réteget és így tovább, egészen addig, amíg csak egy palacsinta marad (a torta tetejére).

Felverjük a tojást, hozzáadunk egy csésze tejet és ráöntjük a tortára.

Az edényt az előmelegített sütőbe helyezzük, és kis tűzön 15 percig sütjük.

Spenótos palacsintatorta egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc