Spenótos pite hozzávalók:

Tészta

150 g margarin vagy vaj

200 g liszt

2 evőkanál tejföl

1 csipet só

Töltelék

350-400 g spenót

2 tojás

2 szár zöldhagyma

200 g sós tehéntúró

2 evőkanál zsemlemorzsa

bors

Spenótos pite elkészítése:

Az összes hozzávalót összekeverve jól összegyúrjuk a tésztát. Becsomagoljuk fóliába és betesszük hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket. Jól megmossuk a spenótot és sós vízzel valamint az apróra vágott hagymával leforrázzuk. Leszűrjük a vizet és a spenótot késsel felvágjuk. A felvágott spenótot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt túrót, zsemlemorzsát, tojásokat, sót és borsot ízlés szerint. Kivesszük a tésztát a hűtőből és háromnegyedét egy kerek formába tesszük amelyet előtte kivajaztunk és kitapétáztunk zsemlemorzsával. A tészta be kell lepje a forma széleit is. Néhány helyen megszúrjuk villával. Beletesszük a tölteléket. Kinyújtjuk a maradék tésztát és csíkokra vágjuk amelyekből rácsot készítünk a pite tetejére. Megkenjük tojással és megszórjuk mákkal. Kb 35-40 percre betesszük a sütőbe. Egészséges egytáétel, vegetáriánusoknak.

Hidegen vagy melegen tálaljuk.

A spenótos pite receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc