Spenótos pite hozzávalók:
Tészta
150 g margarin vagy vaj
200 g liszt
2 evőkanál tejföl
1 csipet só
Töltelék
350-400 g spenót
2 tojás
2 szár zöldhagyma
200 g sós tehéntúró
2 evőkanál zsemlemorzsa
só
bors
Spenótos pite elkészítése:
Az összes hozzávalót összekeverve jól összegyúrjuk a tésztát. Becsomagoljuk fóliába és betesszük hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket. Jól megmossuk a spenótot és sós vízzel valamint az apróra vágott hagymával leforrázzuk. Leszűrjük a vizet és a spenótot késsel felvágjuk. A felvágott spenótot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt túrót, zsemlemorzsát, tojásokat, sót és borsot ízlés szerint. Kivesszük a tésztát a hűtőből és háromnegyedét egy kerek formába tesszük amelyet előtte kivajaztunk és kitapétáztunk zsemlemorzsával. A tészta be kell lepje a forma széleit is. Néhány helyen megszúrjuk villával. Beletesszük a tölteléket. Kinyújtjuk a maradék tésztát és csíkokra vágjuk amelyekből rácsot készítünk a pite tetejére. Megkenjük tojással és megszórjuk mákkal. Kb 35-40 percre betesszük a sütőbe. Egészséges egytáétel, vegetáriánusoknak.
Hidegen vagy melegen tálaljuk.
A spenótos pite receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás