Spenótos ricottás omlett hozzávalók:

400 g spenótlevél, leöblítve

6 evőkanál morzsolt kecske- vagy fetasajt

4 evőkanál újhagyma, aprítva

4 tojás

4 tojásfehérje

néhány csepp tabasco szósz

egy csipet frissen őrölt fekete bors

4 teáskanál extraszűz olívaolaj

Spenótos ricottás omlett elkészítése:

Teflonserpenyőben, gyakori kevergetés mellett megfonnyasztjuk a spenótot (vagy tálba kanalazzuk, néhány helyen kilyukasztott műanyag fóliával lefedjük, és 1-2 percre a mikróba tesszük). Kinyomkodjuk belőle a folyadékot, majd durvára aprítjuk. Hozzákeverjük a sajtot és az újhagymát.

Közepes nagyságú tálban egy villával gyors mozdulatokkal felverjük a tojás, a tojásfehérje, a tabasco szósz és a bors keverékét.

Olajat hevítünk egy 18-25 cm átmérőjű teflonserpenyőben közepesen erős tűzön; a serpenyőt forgatva egyenletesen eloszlatjuk az olajat az alján. Beleöntjük a tojáskeveréket, majd azonnal keverni kezdjük egy falapáttal, s ezt néhány másodpercig folytatjuk.

Ezután a lapáttal középre tologatjuk a már megsült részeket, és a serpenyőt megdöntve a nyers tojáskeveréket a pereme felé folyatjuk. Az omlettre kanalazzuk a spenótos keveréket, tovább sütjük, amíg szinte teljesen meg nem szilárdul, és az alja aranybarna nem lesz. A sütés kb. egy percig tart.

Az omlett egyharmadát a falapáttal ráhajtjuk a töltelékre. A serpenyőt megdöntjük, s a lapát segítségével ráhajtjuk a töltelékre. A serpenyőt megdöntjük, s a lapát segítségével tányérba csúsztatjuk az omlettet úgy, hogy a másik egyharmada is ráhajoljon a töltetékre, és a hajtott oldal kerüljön alulra.

Spenótos ricottás omlett egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc