Spenótos sajttekercs hozzávalók:

2 személyre:

4 tojás

15 dkg spenótpüré

5 dkg reszelt sajt

1 evőkanál olaj

diónyi vaj

fél citrom

reszelt héja

őrölt szerecsendió

bors

Spenótos sajttekercs elkészítése:

A sóval, borssal ízesített tojásokból süss négy omlettet s külön-külön kiterítve hagyd azokat kihülni. A megforrósított olajon (közepes tűzön) addig párold a spenótot, amíg a leve el nem fő.

Ha kész, ezzel kend meg a négy omlett egy-egy oldalát, s göngyöld fel a lepényeket. A tekercseket tedd tűzálló tálba, s hintsd meg szerecsendióval, a cítrom héjával és a sajttal.

Előmelegített sütőben addig süsd , míg a sajt meg nem olvad.

Ha nyers spenótod van, úgy abból 50 dkg kell. Ezt főzd meg sós vízben, csorgasd le, és vágd apróra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc