Spenótos táska hozzávalók:
Tészta
10 evőkanál olaj
7 evőkanál ásványvíz
1 evőkanál ecet
1 kiskanál sütőpor
200 g liszt
1 tojás a kenéshez
szezámmag
Töltelék
250-300 g friss spenót
1 szál zöldhagyma
2 evőkanál olaj
1 tojás
2 evőkanál tejföl
3-4 evőkanál reszelt túró
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors ízlés szerint
Spenótos táska elkészítése:
Tűzre teszünk egy edényt és krémes szószt készítünk, 2 kanál lisztből és 3 kanál olajból, folyamatos kavargatás mellett. A többi lisztet egy tálba tesszük, a közepére mélyedést csinálunk, hozzá öntjük az ásványvizet, a maradék olajat, az ecetet és a sütőport. Jól kidolgozzuk. A kapott tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, megkenjük a szósszal, feltekerjük és hűtőbe rakjuk 2 órára.
A zöldhagymát apróra vágva, egy kevés olajba párolni tesszük, hozzáadjuk a kicsit nagyobba vágott spenótot és fedő alatt hagyjuk hogy ez megpuhuljon. Ha kihűlt hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a túrót, a zsemlemorzsát és végül sózzuk, illetve borsozzuk.
A tésztát kivesszük majd meignt véknyra nyújtjuk és kisebb vagy nagyobb kockákat vágunk belőle. A közepére egy kanál tölteléket rakunk és háromszögbe hajtjuk. Kikent, kilisztezett tepsibe helyezzük őket és megkenjük őket tojással, megszórjuk őket szezámmaggal és 35 percig sütjük őket.
Ízletes vegetáriánus egytálétel.
Melegen és hidegen is tálalhatjuk valamijen zöldség saláta mellé.
A spenótos táska receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás