Spenótos táska hozzávalók:

Tészta

10 evőkanál olaj

7 evőkanál ásványvíz

1 evőkanál ecet

1 kiskanál sütőpor

200 g liszt

1 tojás a kenéshez

szezámmag

Töltelék

250-300 g friss spenót

1 szál zöldhagyma

2 evőkanál olaj

1 tojás

2 evőkanál tejföl

3-4 evőkanál reszelt túró

2-3 evőkanál zsemlemorzsa

só, bors ízlés szerint

Spenótos táska elkészítése:

Tűzre teszünk egy edényt és krémes szószt készítünk, 2 kanál lisztből és 3 kanál olajból, folyamatos kavargatás mellett. A többi lisztet egy tálba tesszük, a közepére mélyedést csinálunk, hozzá öntjük az ásványvizet, a maradék olajat, az ecetet és a sütőport. Jól kidolgozzuk. A kapott tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, megkenjük a szósszal, feltekerjük és hűtőbe rakjuk 2 órára.

A zöldhagymát apróra vágva, egy kevés olajba párolni tesszük, hozzáadjuk a kicsit nagyobba vágott spenótot és fedő alatt hagyjuk hogy ez megpuhuljon. Ha kihűlt hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a túrót, a zsemlemorzsát és végül sózzuk, illetve borsozzuk.

A tésztát kivesszük majd meignt véknyra nyújtjuk és kisebb vagy nagyobb kockákat vágunk belőle. A közepére egy kanál tölteléket rakunk és háromszögbe hajtjuk. Kikent, kilisztezett tepsibe helyezzük őket és megkenjük őket tojással, megszórjuk őket szezámmaggal és 35 percig sütjük őket.

Ízletes vegetáriánus egytálétel.

Melegen és hidegen is tálalhatjuk valamijen zöldség saláta mellé.

A spenótos táska receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc