Spenótos tojásos palacsinta hozzávalók:
3 tojás
5 csupor liszt
500 g főtt spenót
4 nagy cikk fokhagyma
víz
delikát, só, bors ízlés szerint
paradicsom vagy paradicsomlé (2-3 kanál)
Spenótos tojásos palacsinta elkészítése:
Készítünk egy sűrűbb palacsintatésztát (melybe teszünk egy csipet sót). Csak egy tojást használunk fel. Mikor majdnem megsültek a palacsinták, kiszedjük őket és melegen tartjuk. A mixerben külön ledaráljuk a főtt spenótot a fokhagymával, a maradék tojással és a paradicsomlével. Fűszerezzük. Az állaga egy sűrűbb krémre fog hasonlítani.
Egy tálat (vagy egy kerek formát) margarinnal kikenünk (vagy olajjal). Egy palacsintát megkenünk egy kanál töltelékkel, négybe hajtjuk és betesszük a tálba. Rétegezve tesszük, előmelegített sütőbe tesszük, közepes tűzön 10–15 perc alatt ropogósra sütjük. Miután kivettük a sütőből, pár percet állni hagyjuk.
Spenótos tojásos palacsinta egyéb:
Hidegen vagy melegen tálaljuk, kockákra vágva.
0 hozzászólás