Spenótos tojásos palacsinta hozzávalók:

3 tojás

5 csupor liszt

500 g főtt spenót

4 nagy cikk fokhagyma

víz

delikát, só, bors ízlés szerint

paradicsom vagy paradicsomlé (2-3 kanál)

Spenótos tojásos palacsinta elkészítése:

Készítünk egy sűrűbb palacsintatésztát (melybe teszünk egy csipet sót). Csak egy tojást használunk fel. Mikor majdnem megsültek a palacsinták, kiszedjük őket és melegen tartjuk. A mixerben külön ledaráljuk a főtt spenótot a fokhagymával, a maradék tojással és a paradicsomlével. Fűszerezzük. Az állaga egy sűrűbb krémre fog hasonlítani.

Egy tálat (vagy egy kerek formát) margarinnal kikenünk (vagy olajjal). Egy palacsintát megkenünk egy kanál töltelékkel, négybe hajtjuk és betesszük a tálba. Rétegezve tesszük, előmelegített sütőbe tesszük, közepes tűzön 10–15 perc alatt ropogósra sütjük. Miután kivettük a sütőből, pár percet állni hagyjuk.

Spenótos tojásos palacsinta egyéb:

Hidegen vagy melegen tálaljuk, kockákra vágva.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc