Stíriai metélt hozzávalók:

50 dkg tehéntúró

22 dkg liszt

4 db tojás

1 mokkáskanál só

2 dl tejföl

1 csomag vaníliáscukor

8 dkg margarin

12 dkg porcukor

1 citrom reszelt héja

1 dkg búzadara

3 dkg zsemlemorzsa

Stíriai metélt elkészítése:

A túrót áttörjük, keverőtálba vagy nyújtódeszkára téve lisztet, tojást, sót hozzáadva összegyúrjuk. Sós vizet forralunk. Az összegyúrt túrót ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és ujjnyi vastagságú, 3-4 cm hosszúságú metéltre vágjuk. A metéltet megfőzzük vízben.

Keverőtálban habosra keverjük a margarint, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat. A kikevert krémhez adjuk a tojássárgákat, elkeverjük, majd a tejfölt, a búzadarát és a kifőtt, lehűtött metéltet óvatosan hozzákeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük és lazán a túrómetélt alaphoz keverjük.

Egy tepsit kikenünk margarinnal és megszórunk zsemlemorzsával. Beleöntjük az elkészített masszát, és sütőben megsütjük.

Stíriai metélt egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc