Sült gomba vegetáriánusoknak hozzávalók:

½ kg champignon gomba

2 pohár tej

2 tojás

szárított gomba (sós gomba)

őrölt mozaikbors

szárított kapor

szárított petrezselyemzöld

1 pohár olaj + olvasztott vaj

Sült gomba vegetáriánusoknak elkészítése:

A gombákat megtisztítjuk a hártyától, letörjük a szárát és megtisztítjuk a „legyezőjét” is. Hideg vízzel mossuk meg.

Egy tálat kivajazunk olvasztott vajjal, a gombákat a szájukkal lefelé tesszük bele, közéjük pedig az apróra vágott gombaszárat szórjuk. A habosra felvert tojásokhoz hozzáadjuk a tejet, az olajat és a felolvasztott vajat, majd ráöntjük a gombára. Öntünk rá vizet is, amíg az az tál feléig ér, de nem fedi el a gombákat.

Rászórjuk a kaprot, a petrezselyemzöldet, a sót, a mozaikborsot és a szárított sós gombát.

Megfelelő hőmérsékleten 20 percet sülni hagyjuk. Ha megpirultak, kész az étel.

Sült gomba vegetáriánusoknak egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc