Sütőben sült parmezános tészta hozzávalók:
4 személyre
2 tojás
10 dkg trappista sajt
3 dkg parmezán sajt
1 kis fej vöröshagyma
25 dkg száraztészta (orsó)
5 dkg vaj
1 csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál liszt
1 dl tejszín
0,5 dl húsleves (kockából)
2 paradicsom
só
bors
kurkuma
+ 10 dkg reszelt trappista a sütéshez
Sütőben sült parmezános tészta elkészítése:
A tésztát sós, kurkumás, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük.
A mártáshoz a finomra vágott vöröshagymát vajban lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Liszttel megszórjuk, kicsit megfuttatjuk benne. Felöntjük tejszínnel és a levessel, összeforraljuk. A reszelt sajtokat elkeverjük benne, hozzáadjuk a csíkokra vágott paradicsomot. Végül összekeverjük a mártást a tésztával és az egészben felvert tojásokkal. Az összedolgozott masszát tűzálló tálba rakjuk és sütőben 180 ´C-on 10-15 perc alatt összesütjük.
Ha szeretnénk, hogy nagyon ropogós legyen a teteje, szórjuk meg reszelt sajttal sütés előtt.
Sütőben sült parmezános tészta egyéb:
Petrezselyemzöld levelével tányéron szolgáljuk fel.
0 hozzászólás