Sütőben sült parmezános tészta hozzávalók:

4 személyre

2 tojás

10 dkg trappista sajt

3 dkg parmezán sajt

1 kis fej vöröshagyma

25 dkg száraztészta (orsó)

5 dkg vaj

1 csokor petrezselyemzöld

1 teáskanál liszt

1 dl tejszín

0,5 dl húsleves (kockából)

2 paradicsom

bors

kurkuma

+ 10 dkg reszelt trappista a sütéshez

Sütőben sült parmezános tészta elkészítése:

A tésztát sós, kurkumás, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük.

A mártáshoz a finomra vágott vöröshagymát vajban lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Liszttel megszórjuk, kicsit megfuttatjuk benne. Felöntjük tejszínnel és a levessel, összeforraljuk. A reszelt sajtokat elkeverjük benne, hozzáadjuk a csíkokra vágott paradicsomot. Végül összekeverjük a mártást a tésztával és az egészben felvert tojásokkal. Az összedolgozott masszát tűzálló tálba rakjuk és sütőben 180 ´C-on 10-15 perc alatt összesütjük.

Ha szeretnénk, hogy nagyon ropogós legyen a teteje, szórjuk meg reszelt sajttal sütés előtt.

Sütőben sült parmezános tészta egyéb:

Petrezselyemzöld levelével tányéron szolgáljuk fel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc