Szabolcsi töltött almák hozzávalók:
1 közepes méretű zeller
6 evőkanál majonéz
1 db csemegeuborka
1 közepes méretű burgonya
4 szelet gépsonka
8 db nagy méretű alma
1 evőkanál citromlé
1 csipet só
1 csipet ételízesítő
Szabolcsi töltött almák elkészítése:
A felkockázott zellert ételízesítős vízben főzzük meg, a burgonyát pedig héjában, sós vízben. A burgonyát megtisztítjuk apró kockákra vágjuk, a zellert leszűrjük. Megvárjuk, amíg kihűl.
Ezután felkockázzuk a csemegeuborkát és a gépsonkát, és összekeverjük a kihűlt zellerrel, a krumplival és majonézzel.
Az almákat kettévágjuk, magházukat kivesszük, majd amennyire tudjuk, a belsejüket is kivájjuk. A kivágott almarészeket apróra vágjuk és az előzőleg elkészített majonézes-sonkás-zelleres burgonyasalátához keverjük.
A félbevágott almákat megcsepegtetjük citromlével és megtöltjük a burgonyasalátával.
0 hozzászólás