Szabolcsi töltött almák hozzávalók:

1 közepes méretű zeller

6 evőkanál majonéz

1 db csemegeuborka

1 közepes méretű burgonya

4 szelet gépsonka

8 db nagy méretű alma

1 evőkanál citromlé

1 csipet só

1 csipet ételízesítő

Szabolcsi töltött almák elkészítése:

A felkockázott zellert ételízesítős vízben főzzük meg, a burgonyát pedig héjában, sós vízben. A burgonyát megtisztítjuk apró kockákra vágjuk, a zellert leszűrjük. Megvárjuk, amíg kihűl.

Ezután felkockázzuk a csemegeuborkát és a gépsonkát, és összekeverjük a kihűlt zellerrel, a krumplival és majonézzel.

Az almákat kettévágjuk, magházukat kivesszük, majd amennyire tudjuk, a belsejüket is kivájjuk. A kivágott almarészeket apróra vágjuk és az előzőleg elkészített majonézes-sonkás-zelleres burgonyasalátához keverjük.

A félbevágott almákat megcsepegtetjük citromlével és megtöltjük a burgonyasalátával.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc