Szalonnás, káposztás korpacibereleves hozzávalók:
2 l víz
1 l bors
500 g csontos hús
100 g szalonna
1 kisebb répa
1 petrezselyem gyökér
1 kisebb zeller
egy kisebb fej káposzta ¼-e
1 megfelelő méretű cékla
3 burgonya
10-15 cső bab
1 húsos paprika
5-6 paradicsom
150 g vaj
100 g tejföl
1 tojássárgája
só, bors
zöld petrezselyem
leostyán
Szalonnás, káposztás korpacibereleves elkészítése:
A leveshez a megmosott, felaprított húst öntsd le hideg vízzel és tedd fel főni. Amikor forrni kezd, szedd le a habját és főzd tovább födő alatt lassú tűzön. Eközben takarítsd meg és mosd meg a zöldségeket. Aprítsd fel a hagymát és add hozzá a fövésben lévő húshoz. Tedd bele a babot, a répát, a petrezselymet, a zellert és a feldarabolt vagy lereszelt céklát.
Amikor a hús és a zöldségek majdnem megfőttek, tedd bele a felszeletelt káposztát és a meghámozott, felkockázott burgonyát. Külön edénybe főzd meg a paradicsomot, törd át szűrőn és add hozzá a leveshez, amikor a zöldségek elkészültek. Serpenyőben süsd meg enyhén a vékony csíkokra vágott szalonnát és öntsd bele a levesbe.
A korpaciberét főzd meg külön edényben, szűrd le és öntsd a leveshez. Sózd ízlés szerint, majd tedd még fel pár percre főni, hogy jól összeérjenek az ízek. Amikor elkészült, vedd le a tűzről és szórd meg aprított leostyánnal. Forrázd le a reszelt céklát, sózd ízlés szerint és önts rá pár csepp ecetet. Fogyasztás előtt szűrd le és a cékla levével színezd a levest.
Add hozzá a tojássárgáját és a tejfölt, hintsd meg aprított zöld petrezselyemmel.
0 hozzászólás