Szalonnás, káposztás korpacibereleves hozzávalók:

2 l víz

1 l bors

500 g csontos hús

100 g szalonna

1 kisebb répa

1 petrezselyem gyökér

1 kisebb zeller

egy kisebb fej káposzta ¼-e

1 megfelelő méretű cékla

3 burgonya

10-15 cső bab

1 húsos paprika

5-6 paradicsom

150 g vaj

100 g tejföl

1 tojássárgája

só, bors

zöld petrezselyem

leostyán

Szalonnás, káposztás korpacibereleves elkészítése:

A leveshez a megmosott, felaprított húst öntsd le hideg vízzel és tedd fel főni. Amikor forrni kezd, szedd le a habját és főzd tovább födő alatt lassú tűzön. Eközben takarítsd meg és mosd meg a zöldségeket. Aprítsd fel a hagymát és add hozzá a fövésben lévő húshoz. Tedd bele a babot, a répát, a petrezselymet, a zellert és a feldarabolt vagy lereszelt céklát.

Amikor a hús és a zöldségek majdnem megfőttek, tedd bele a felszeletelt káposztát és a meghámozott, felkockázott burgonyát. Külön edénybe főzd meg a paradicsomot, törd át szűrőn és add hozzá a leveshez, amikor a zöldségek elkészültek. Serpenyőben süsd meg enyhén a vékony csíkokra vágott szalonnát és öntsd bele a levesbe.

A korpaciberét főzd meg külön edényben, szűrd le és öntsd a leveshez. Sózd ízlés szerint, majd tedd még fel pár percre főni, hogy jól összeérjenek az ízek. Amikor elkészült, vedd le a tűzről és szórd meg aprított leostyánnal. Forrázd le a reszelt céklát, sózd ízlés szerint és önts rá pár csepp ecetet. Fogyasztás előtt szűrd le és a cékla levével színezd a levest.

Add hozzá a tojássárgáját és a tejfölt, hintsd meg aprított zöld petrezselyemmel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc