Szalonnás sertésmáj hozzávalók:

1 kg sertésmáj

2-3 vékony szelet füstölt szalonna

1 fej hagyma

2 evőkanál étolaj

2 dl tejföl

1 citrom leve

só, bors

majoranna

Szalonnás sertésmáj elkészítése:

A májat egészben, szalonnával beborítva fedő alatt pároljuk az olajon és az apróra vágott hagymán. (Nem kell rá víz!) Ízesíteni (főleg sóval) míg meg nem puhul nem szabad!!!

Ha megfőtt, a szalonnát levéve, a sertésmájat csíkokra vágjuk. Lelocsoljuk a citrom levével, ráöntjük a tejfölt és ízesítjük ízlés szerint (most már sózható is!). Pár percre visszatesszük főni, míg az ízek összeérnek.

Rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc