Szalonnás töltött szűzpecsenye hozzávalók:
1 db szűzpecsenye
1/2 szál póréhagyma
1 csomag bacon szalonna
1 szál halványitó zeller
10 dkg füstölt kolbász
1 db paprika
só, bors ízlés szerint
Szalonnás töltött szűzpecsenye elkészítése:
A szűzpecsenyét óvatosan kettényitom, kikloffolom, sózom és borsozom. Amig pihentetem a sóval, addig felaprítom a többi hozzávalókat, tetszés szerint, kockázva, vagy csikozva, összekeverem és a szűzpecsenyébe töltöm. A betöltött pecsenyét feltekeremés körbekötözöm.
Tepsibe rakom, tetejét bacon szalonnával, vagy esetleg házi füstölt szalonnával boritom be, fóliázom és kb. 150 fokos sütőben 1/2 óráig sütöm. Ezt követően leveszem a fóliát és a szalonna csíkokat és egy picit pirítok rajta.
Ezt követően én újra visszafóliázom a tepsit a kiszáradás miatt, és mert így könnyebben szeletelhető a hústekercsünk. Zöldséges rizzsel készítettem, de burgonyapürével is nagyon finom.
Gyorsan elkészíthető, ízletes húsos egytálétel és lehet variálni a töltelékét, mikor mihez van kedvünk.
0 hozzászólás