Szardellás ravioli hozzávalók:

10 dkg liszt

1 tojás

1 szardella konzerv (persze friss szardellából lenne az igazi)

petrezselyem pesto

vaj

bors

citromlé

gomba

rukkola

1 gerezd fokhagyma

alaplé

Szardellás ravioli elkészítése:

A lisztkupacba krátert formázunk, beleütjük a tojást, megsózzuk. A tojást lassan felverjük benne és folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Ha szükséges pár csepp vizet adunk hozzá. Legalább 5 percig gyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük.

A gombákat megpároljuk. A szardella húsát összetörjük, egy kis citromlével és tk. vajjal elkeverjük. Adunk hozzá egy kanál petrezselyem pestot (házilag készítettem, a zöldséges húspogácsa receptél megtalálod). A tésztákat vékonyra nyújtjuk (tésztagéppel könnyebb), 2 csíkra vágjuk (kb. 6 lap), kis kupacokba teszünk rá a pástétomból.

Vízzel megkenjük a tészta szélét és a másikat ráhelyezzük, összenyomkodjuk a töltelék körül. Levágjuk a 6 lapot.

Persze készíthetjük úgy is, hogy 2×6 db négyzetet vágunk ki, és az egyikre tesszük a tölteléket a másikkal befedjük és összenyomjuk a széleit.

Lobogó húsalaplében 15 perc alatt kifőzzük.

Megmossuk a rukkolát. Megolvasztunk vajat apróravágott fokhagymával.

Szardellás ravioli egyéb:

Tálalásnál meglocsoljuk a vajjal, és rászórjuk a zöldségeket.

 

A receptet az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc