Szavarin hozzávalók:
Tésztához:
3 tojás
100 g cukor
egy csipet só
100 ml édes tej
1 csésze liszt
reszelt citromhéj
70 g olvasztott vaj
1 teáskanál száraz élesztő
Sziruphoz:
250 ml víz
100 g cukor
1 teáskanál narancslikőr
tejszínhab a töltéshez
porcukor a díszítéshez
Szavarin elkészítése:
A szavarinhoz verd fel jól a tojásokat a cukorral, add hozzá a reszelt citromhéjat, sót, a tejben feloldott élesztőt és a lisztet. Keverd mixerrel 4-5 percen keresztül, hogy járja át jól a levegő. Hagyd a kapott tésztát 20-30 percig kelni egy meleg helyen. Miután megnőtt, add hozzá az olvasztott vajat is. Ha még az elején beleteszed a vajat is, a tészta nem fog megkelni.
Öntsd a tésztát egy nagyobb vagy több kisebb formába. Süsd 20-25 percig.
A sziruphoz, tedd fel főni a vizet a cukorral 2-3 percig, amíg megolvad a cukor. Zárd el a tüzet, és keverj hozzá narancslikőrt, az aroma kedvéért. Öntsd ezt a lét a savarinokra, melyek majd átitatódnak és megduzzadnak, mint egy szivacs.
Nem sokkal a szirupozás után tálald is fel, hogy ne veszítse el a szivacsos állagát.
A sütemény receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás