Szavarin hozzávalók:

Tésztához:

3 tojás

100 g cukor

egy csipet só

100 ml édes tej

1 csésze liszt

reszelt citromhéj

70 g olvasztott vaj

1 teáskanál száraz élesztő

Sziruphoz:

250 ml víz

100 g cukor

1 teáskanál narancslikőr

tejszínhab a töltéshez

porcukor a díszítéshez

Szavarin elkészítése:

A szavarinhoz verd fel jól a tojásokat a cukorral, add hozzá a reszelt citromhéjat, sót, a tejben feloldott élesztőt és a lisztet. Keverd mixerrel 4-5 percen keresztül, hogy járja át jól a levegő. Hagyd a kapott tésztát 20-30 percig kelni egy meleg helyen. Miután megnőtt, add hozzá az olvasztott vajat is. Ha még az elején beleteszed a vajat is, a tészta nem fog megkelni.

Öntsd a tésztát egy nagyobb vagy több kisebb formába. Süsd 20-25 percig.

A sziruphoz, tedd fel főni a vizet a cukorral 2-3 percig, amíg megolvad a cukor. Zárd el a tüzet, és keverj hozzá narancslikőrt, az aroma kedvéért. Öntsd ezt a lét a savarinokra, melyek majd átitatódnak és megduzzadnak, mint egy szivacs.

Nem sokkal a szirupozás után tálald is fel, hogy ne veszítse el a szivacsos állagát.

A sütemény receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc