Szederlekvárral sült túrótorta hozzávalók:
10 dkg zabkeksz
5 dkg olvadt vaj
25 dkg túró
10 dkg nádcukor
2 dkg liszt
1/2 citrom héja
1 kicsi doboz tejföl
1 egész tojás
3 evőkanál szederlekvár
Szederlekvárral sült túrótorta elkészítése:
1. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a tortaformát
2. daráljuk le a kekszet és öntsük rá az olvadt vajat, keverjük össze alaposan, majd nyomkodjuk egyenletesen elosztva a kivajazott tortaforma aljába
3. tegyük be a sütőbe és 5 percig süssük
4. a túrót, cukrot, lisztet, citrom héját, tejfölt, tojást alaposan keverjük össze, majd a keveréket öntsük az elősütött keksz alapra
5. kanalazzuk a krém tetejére a lekvárt, majd a felszínen kissé keverjük a krémbe
6. süssük tovább a tortát 30-35 percig, amíg a túrós krém aranybarna lesz (a közepe egy kissé remegni fog, de ahogy kihűl megszilárdul és kellemesen krémes lesz)
Praktikák:
– készíthető más lekvárral, de anélkül is finom
– ne süssük túl a tortát, akkor jó, ha gyengén megmozgatva a formát, a közepe még kissé remeg, ha kihűl, megszilárdul
– érdemes egy éjszakát hűtőben pihentetni, hogy összeérjenek az ízek
A receptet a Receptműves ajánlotta. Köszönjük!