Szederlekvárral sült túrótorta hozzávalók:

10 dkg zabkeksz

5 dkg olvadt vaj

25 dkg túró

10 dkg nádcukor

2 dkg liszt

1/2 citrom héja

1 kicsi doboz tejföl

1 egész tojás

3 evőkanál szederlekvár

Szederlekvárral sült túrótorta elkészítése:

1. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a tortaformát

2. daráljuk le a kekszet és öntsük rá az olvadt vajat, keverjük össze alaposan, majd nyomkodjuk egyenletesen elosztva a kivajazott tortaforma aljába

3. tegyük be a sütőbe és 5 percig süssük

4. a túrót, cukrot, lisztet, citrom héját, tejfölt, tojást alaposan keverjük össze, majd a keveréket öntsük az elősütött keksz alapra
5. kanalazzuk a krém tetejére a lekvárt, majd a felszínen kissé keverjük a krémbe
6. süssük tovább a tortát 30-35 percig, amíg a túrós krém aranybarna lesz (a közepe egy kissé remegni fog, de ahogy kihűl megszilárdul és kellemesen krémes lesz)

Praktikák:

– készíthető más lekvárral, de anélkül is finom

– ne süssük túl a tortát, akkor jó, ha gyengén megmozgatva a formát, a közepe még kissé remeg, ha kihűl, megszilárdul

– érdemes egy éjszakát hűtőben pihentetni, hogy összeérjenek az ízek

A receptet a Receptműves ajánlotta. Köszönjük!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc