Szegedi pite hozzávalók:
Tésztához:
½ kg liszt
1 csomag sütőpor
3 egész tojás
25 dkg zsír
10 dkg cukor
Töltelékhez:
½ l házi tejföl
3 egész tojás
20 dkg liszt
5 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
csipet só
mazsola
Szegedi pite elkészítése:
A süteményhez a lisztet a sütőporral, a tojásokkal, zsírral és a cukorral összegyúrjuk, a tésztát ujjnyi vastagra nyújtva tepsibe tesszük, és a következő tölteléket tesszük rá: fél l jó házi tejfölt 3 egész tojással 20 dkg liszttel 5 dkg cukorral egy citrom reszelt héjával és csipet sóval jól elkavarjuk. Rákenjük a tésztára, mazsolával megszórhatjuk a tetejét és forró sütőben sütjük.
0 hozzászólás