Szegedi pite hozzávalók:

Tésztához:

½ kg liszt

1 csomag sütőpor

3 egész tojás

25 dkg zsír

10 dkg cukor

Töltelékhez:

½ l házi tejföl

3 egész tojás

20 dkg liszt

5 dkg cukor

1 citrom reszelt héja

csipet só

mazsola

Szegedi pite elkészítése:

A süteményhez a lisztet a sütőporral, a tojásokkal, zsírral és a cukorral összegyúrjuk, a tésztát ujjnyi vastagra nyújtva tepsibe tesszük, és a következő tölteléket tesszük rá: fél l jó házi tejfölt 3 egész tojással 20 dkg liszttel 5 dkg cukorral egy citrom reszelt héjával és csipet sóval jól elkavarjuk. Rákenjük a tésztára, mazsolával megszórhatjuk a tetejét és forró sütőben sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc