Szemüveg hozzávalók:

Tésztához:

50 dkg liszt

15 dkg zsír/margarin

3 tojás sárgája

3 dkg élesztő

2 dl tej

1 evőkanál cukor

Töltelék:

3 tojás fehérje

15 dkg porcukor

15 dkg mák vagy dió

baracklekvár

Szemüveg elkészítése:

A lisztet a zsírral/margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. 10-15 percig pihentetjük.

A tésztából 3 téglalap alakú formát nyújtunk, és megkenjük lekvárral. Elkészítjük a tölteléket úgy, hogy a tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd belekeverjük a porcukrot, a darált mákot vagy diót. Az elkészült krémet 3 részre osztjuk.

Ezután a lekvárral megkent téglalap hosszabb oldalát egymással szemben feltekerjük úgy, hogy középen 2-3 cm sáv maradjon. Erre a sávra kenjük a töltelék 1/3-át. Ezt a műveletet mind a 3 lappal megismételjük, majd a feltekert tészta széleit tojással megkenjük és mind a 3 tésztát tepsiben egymás mellé fektetjük.

Előmelegített sütőben megsütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc