Szemüveg hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg zsír/margarin
3 tojás sárgája
3 dkg élesztő
2 dl tej
1 evőkanál cukor
Töltelék:
3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
15 dkg mák vagy dió
baracklekvár
Szemüveg elkészítése:
A lisztet a zsírral/margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. 10-15 percig pihentetjük.
A tésztából 3 téglalap alakú formát nyújtunk, és megkenjük lekvárral. Elkészítjük a tölteléket úgy, hogy a tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd belekeverjük a porcukrot, a darált mákot vagy diót. Az elkészült krémet 3 részre osztjuk.
Ezután a lekvárral megkent téglalap hosszabb oldalát egymással szemben feltekerjük úgy, hogy középen 2-3 cm sáv maradjon. Erre a sávra kenjük a töltelék 1/3-át. Ezt a műveletet mind a 3 lappal megismételjük, majd a feltekert tészta széleit tojással megkenjük és mind a 3 tésztát tepsiben egymás mellé fektetjük.
Előmelegített sütőben megsütjük.
0 hozzászólás