Szendvicstorta hozzávalók:
2 fehér toast kenyér
1 fekete toast kenyér
1 leveskocka
2 doboz tejfölös sajtkrém
1 doboz tejföl
1 piros paprika
3 kemény főtt tojás
150-200 g füstölt lazac
5 evőkanál majonéz
2-3 kiskanál mustár
só
bors
Dekor
1 csokor petrezselyemzöld
2-3 retek
zöld metélőhagyma
4 koktél paradicsom
1 sárgarépa
Szendvicstorta elkészítése:
Keményre főzzük a tojásokat és hagyjuk kihűlni. 500 ml vízben felfőzzük a leveskockát és hagyjuk kihűlni. A piros paprikát, füstölt lazacot és főtt tojásokat apróra vágjuk. A sajtkrémet négy felé osztjuk. A tejfölt szintén négybe osztjuk és hozzáadjuk a sajtkrémekhez. Levágjuk a kenyérhajakat és a szeleteket egy tálcán egymás mellé helyezzük. Megkenjük őket levessel. Az első adag satjkrémhez hozzáadjuk az apróra vágott piros paprikát, sót és borsot. Ezt rákenjük a kenyérre és ráteszünk még egy sor kenyeret (ízlés szerint fehéret vagy feketét). A második adag tejfölös sajtkrémhez hozzáadunk 2-3 evőkanál majonézt, 2 kiskanál mustárt, sót, borsot és a főtt tojásokat. Az összetételt rákenjük a második réteg kenyérre, miután azt is megkentük levessel. Rátessszük a harmadik réteg kenyeret, megkenjük levessel és rákenjük a harmadik krémet: tejfölös sajtkrém összekeverve az apróra vágott füstölt lazaccal (hozzáadhatunk néhány csepp citromlevet is). Rátesszük az utolsó réteg kenyeret és megkenjük levessel. Azután befóliázzuk, nehezékként ráteszünk egy vágódeszkát és éjszakára betesszük hűtőbe. A negyedik adag krémet meghagyjuk másnapra a díszítéshez.
Másnap feldíszítjük a szendvicstortát. Az utolsó adag tejfölös sajtkrémhez hozzáadjuk a maradék mustárt, sót és borsot ízlés szerint. Megmossuk a koktél paradicsomokat és félbevágjuk őket. Megpucoljuk a répát, csíkokra vágjuk, megmossuk és apróra vágjuk a petrezselymet és megmossuk a metélőhagymát. A torta tetejét és széleit megkenjük a negyedik krémmel. A széleket megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. A tetejét ízlés szerint díszítjük. A retekből készült egérkékhez megmossuk a retket, meghagyjuk a farkincáját és egy kicsit a zöldjéből is. A tövét levágjuk és ketté hasítjuk. A retekbe két barázdát vésünk és beleszúrjuk a levágott zöldet és ebből lesznek a fülek. Késsel két pici lyukat vágunk a szemeknek és beleteszünk egy-egy szem borsot.
Hidegen tálaljuk. Fel lehet szeletelni mint egy tortát.
A szendvicstorta receptet MariaMona ajánlotta.
0 hozzászólás