Szezámmagos pogácsa hozzávalók:

1 db tojássárgája

25 dkg margarin

1 teáskanál só

1-2 evőkanál szezámmag

2,5 dkg élesztő

30 dkg liszt

25 dkg juhtúró

10 dkg füstölt kolbász

Szezámmagos pogácsa elkészítése:

Egy tálban összegyúrom a lisztet, a túrót,a  sót, a margarint, az elmorzsolt élesztőt. A bőr nélküli kolbászt félbe, majd negyedbe, majd apró kockákra vágom, és beledolgozom a pogácsatésztába. 10-15 percre a hűtóbe teszem. A hideg tésztát lisztes deszkán kicsit átgyúrom, majd kb.1½ – 2 cm vékonyra kinyújtom.

Pogácsa szaggatóval kiszaggatom, a tetejét felvert tojás sárgájával megkenem, megszórom szezámmaggal. Még negyed órán keresztül kelni hagyyom a tepsin, majd forró sütőben 160 fokon 25-30 perc alatt megsütöm.

Szezámmagos pogácsa egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc