Szezámmagos rántott csirkemell krumplipürével hozzávalók:
Rántott húshoz:
0,5 kg csirkemell
só, bors
A panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa és szezámmag.
Krumplipüréhez:
0,5-1 kg krumpli
tej, vaj, só, fokhagyma
Szezámmagos rántott csirkemell krumplipürével elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk én kicsit borsoztam is, majd kb. fél órára félrerakjuk. Miután átjárta a só, a szokásos módon panírozzuk annyi különbséggel, hogy szezámmagot szórunk a zsemlemorzsához. Bő, forró olajban kisütjük.
A krumplipüréhez a krumplit apró kockára vágjuk, majd megfőzzük, miután megfőtt, sózzuk, én fokhagymakrémet szoktam nyomni rá, majd langyos tejjel és vajjal összetörjük, pürésítjük. A fokhagyma különlegesen jó ízvilágot kölcsönöz neki.
0 hozzászólás