Szezámmagos rántott csirkemell krumplipürével hozzávalók:

Rántott húshoz:

0,5 kg csirkemell

só, bors

A panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa és szezámmag.

Krumplipüréhez:

0,5-1 kg krumpli

tej, vaj, só, fokhagyma

Szezámmagos rántott csirkemell krumplipürével elkészítése:

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk én kicsit borsoztam is, majd kb. fél órára félrerakjuk. Miután átjárta a só, a szokásos módon panírozzuk annyi különbséggel, hogy szezámmagot szórunk a zsemlemorzsához. Bő, forró olajban kisütjük.

A krumplipüréhez a krumplit apró kockára vágjuk, majd megfőzzük, miután megfőtt, sózzuk, én fokhagymakrémet szoktam nyomni rá, majd langyos tejjel és vajjal összetörjük, pürésítjük. A fokhagyma különlegesen jó ízvilágot kölcsönöz neki.

Szezámmagos rántott csirkemell krumplipürével egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc