🧂 Hozzávalók:

  • 1 db (kb. 1,5–2 kg-os) hátsó sertéscomb, bőr nélkül
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek durva tengeri só
  • 1 ek frissen őrölt fekete bors
  • 1 ek őrölt édesköménymag
  • 1 ek szárított oregánó
  • 1 tk szárított rozmaring
  • 1/2 tk őrölt chilipehely (elhagyható)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor (szicíliai pláne jó, de bármilyen megfelel)

👨‍🍳 Elkészítés:

  1. Előkészítés:
    • A húst megtisztítjuk az inaktól és hártyáktól, de nem vágjuk be.
    • A fokhagymát apróra vágjuk vagy zúzzuk.
  2. Pácolás:
    • Egy tálban összekeverjük a sót, borsot, édesköményt, oregánót, rozmaringot, chiliport, citromhéjat, fokhagymát és az olívaolajat.
    • Ezzel a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük a húst.
    • Letakarva 24 órára hűtőbe tesszük pácolódni.
  3. Sütés:
    • A húst kivesszük a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
    • Előmelegítjük a sütőt 170°C-ra (légkeveréses módban 160°C).
    • Egy tepsibe tesszük a húst, aláöntjük a bort, és lefedve (alufóliával vagy fedővel) 2 órán át sütjük.
    • Ezután levesszük a fedőt, és további 30-45 percig sütjük, amíg szép aranybarna kérge lesz.
  4. Tálalás:
    • Melegen főételként, hidegen vékonyra szeletelve szendvicsbe, vagy antipasti tányérra tálalhatjuk.
    • Kiváló mellé olíva, sajt, friss kenyér vagy grillezett zöldségek.

🍷 Tipp:

Egy pohár szicíliai Nero d’Avola borral az élmény még autentikusabb lesz.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: perc