Sziléziai göngyölt hús burgonyagombóccal hozzávalók:
60 dkg marhacomb
2-3 vöröshagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
20 dkg füstölt kolbász
néhány csemege uborka
só, bors
liszt
zsiradék
tejföl
ételízesítő
citromlé
A gombóchoz:
1 kg burgonya
1-2 tojás
6 dkg burgonyaliszt
4 dkg búzaliszt
só
Sziléziai göngyölt hús burgonyagombóccal elkészítése:
A sziléziai burgonyagombócos göngyölt húshoz a marhahúst szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral.
Tölteléknek a hagymát apróra vágjuk, összekeverjük a kockára vágott szalonnával, kolbásszal és uborkával.
A húst megtöltjük, feltekerjük, és fehér cérnával átkötjük.
Zsírban minden oldalát átsütjük, majd pároljuk, amíg meg nem puhul.
Ezután kivesszük a húst, a pecsenyezsírból, liszttel, vízzel és tejföllel mártást készítünk, amit ételízesítővel és citromlével ízesítünk.
Köretként burgonyagombócot készítünk. A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, áttörjük. Amint kihűl, hozzáadjuk a burgonyalisztet és a tojást, sózzuk és gyorsan összedolgozzuk. Kisebb alma nagyságú gombócokat formálunk és forró vízben megfőzzük. Miután a gombócok feljönnek a víz felszínére még két percig főzzük őket.
0 hozzászólás