Sziléziai göngyölt hús burgonyagombóccal hozzávalók:

60 dkg marhacomb

2-3 vöröshagyma

10 dkg kolozsvári szalonna

20 dkg füstölt kolbász

néhány csemege uborka

só, bors

liszt

zsiradék

tejföl

ételízesítő

citromlé

A gombóchoz:

1 kg burgonya

1-2 tojás

6 dkg burgonyaliszt

4 dkg búzaliszt

Sziléziai göngyölt hús burgonyagombóccal elkészítése:

A sziléziai burgonyagombócos göngyölt húshoz a marhahúst szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral.

Tölteléknek a hagymát apróra vágjuk, összekeverjük a kockára vágott szalonnával, kolbásszal és uborkával.

A húst megtöltjük, feltekerjük, és fehér cérnával átkötjük.

Zsírban minden oldalát átsütjük, majd pároljuk, amíg meg nem puhul.

Ezután kivesszük a húst, a pecsenyezsírból, liszttel, vízzel és tejföllel mártást készítünk, amit ételízesítővel és citromlével ízesítünk.

Köretként burgonyagombócot készítünk. A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, áttörjük. Amint kihűl, hozzáadjuk a burgonyalisztet és a tojást, sózzuk és gyorsan összedolgozzuk. Kisebb alma nagyságú gombócokat formálunk és forró vízben megfőzzük. Miután a gombócok feljönnek a víz felszínére még két percig főzzük őket.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc