Szilvás halbatyú hozzávalók:

25 dkg filézett hal

50 dkg burgonya

15 dkg liszt

5 dkg vaj

1 tojás

10 dkg kimagvazott aszalt szilva

majonéz

olaj a kisütéshez

ételízesítő

2 dl joghurt

snidling

mustár

citromlé

Szilvás halbatyú elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzöm, megtisztítom, majd áttöröm, hozzáadom a tojást, a vajat, és annyi lisztet, hogy nyújtható tésztát kapjak.

A tésztát kb. fél centi vastagra kinyújtom és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. A halat összetöröm villával, ízesítem pár csepp citromlével, majd hozzákeverek annyi majonézt, hogy sűrű masszát kapjak.

A pogácsákra kis halmokat teszek a masszából, a közepére fél rumba áztatott aszalt szilvát teszek. Félbehajtom, széleit jól megnyomkodom, és bő, forró olajban mind a két oldalat pirosra sütöm.

Tálaláskor snidlinggel, mustárral, citromlével ízesített joghurtot adok hozzá.

Szilvás halbatyú egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc