Szilvás kalács hozzávalók:

2 kalács

10 tojás

20 kanál cukor

15 kanál liszt

1 kiskanál sütőpor

vanília aroma

500 g szilva

2 kanál cukor

1 kanál búzadara

1 kiskanál fahéj

½ kiskanál kardámom

Szilvás kalács elkészítése:

A szilvát vékony szeletekre vágjuk és összekeverjük a cukorral, fahéjjal, kardámommal és búzadarával. A tésztához összekeverjük a tojásfehérjét a cukorral, hozzáadjuk a sárgáját, a vanília aromát és sütőporral összekevert lisztet. Gyengéden kevergetjük. Sütőpapírral bélelt őzgerincbe helyezzük a tészta felét. Ezt 10 percig sütőbe rakjuk. Rátesszük a szilvát és betakarjuk a maradék tésztával, majd 20-25 percre visszatesszük sülni.

Karácsonyi ízesítésű finom kalács.

Porcukorral tálaljuk.

A szilvás kalács receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc