Szilvás kalács hozzávalók:
2 kalács
10 tojás
20 kanál cukor
15 kanál liszt
1 kiskanál sütőpor
vanília aroma
500 g szilva
2 kanál cukor
1 kanál búzadara
1 kiskanál fahéj
½ kiskanál kardámom
Szilvás kalács elkészítése:
A szilvát vékony szeletekre vágjuk és összekeverjük a cukorral, fahéjjal, kardámommal és búzadarával. A tésztához összekeverjük a tojásfehérjét a cukorral, hozzáadjuk a sárgáját, a vanília aromát és sütőporral összekevert lisztet. Gyengéden kevergetjük. Sütőpapírral bélelt őzgerincbe helyezzük a tészta felét. Ezt 10 percig sütőbe rakjuk. Rátesszük a szilvát és betakarjuk a maradék tésztával, majd 20-25 percre visszatesszük sülni.
Karácsonyi ízesítésű finom kalács.
Porcukorral tálaljuk.
A szilvás kalács receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás