Szilvás-mákos lepény hozzávalók:

12 szelethez:

15 dkg finomliszt

15 dkg rétesliszt

csipet só

1 tojás sárgája

3 dkg élesztő

3 dkg olvasztott vaj

1 evőkanál kristálycukor

1,5 dl tej

A tetejére:

1 dl tej

10 dkg mák

10 dkg méz

70 dkg szilva

3 dkg porcukor

3 dkg vaj

Szilvás-mákos lepény elkészítése:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.

A kétféle, átszitált lisztet a tojássárgájával, az élesztős folyadékkal és annyi tejjel gyúrjuk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Végül pedig beledolgozzuk a sót és az olvasztott vajat.

Cipó alakúra formázzuk és kb 1 órát langyos helyen letakarva 1 órát kelesztjük.

A tésztát vajjal kikent tepsibe simítjuk, tetejét kimagozott szilvával kirakjuk és leöntjük a mákkal elkevert mézzel. Ezután rácsorgatunk 1 evőkanál olvasztott vajat.

Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd cukros tejjel meglocsoljuk és még 5 percre visszatesszük a sütőbe.

Szeletelve tálaljuk.

Szilvás-mákos lepény egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc