Szilvás-szalonnás lencse egytál hozzávalók:

1 evőkanál cukor

bors, só ízlés szerint

50 dkg lencse

25 dkg aszaltszilva

25 dkg szalonna

1 evőkanál ecet

Szilvás-szalonnás lencse egytál elkészítése:

Az aszalt szivát előző este vízbe áztatjuk, majd másnap ugyanabban a vízben 1 evőkanál ecettel és ugyanannyi cukorral 10 percig főzzük.

A lencsét gyengén sós, borsos vízben puhára főzzük. A megfőtt szilvát kimagozzuk és a felét összevágva a lencsébe keverjük, összeforraljuk.

A vékonyra vágott szalonnaszeleteket kisütjük.

A tálra rakott lencsére tesszük a sült szalonnaszeleteket és a maradék szilvaszemekkel díszitjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc