Szilvás-túrókrémes tekercs hozzávalók:

Laphoz:

4 tojás

4 evőkanál cukor

vanília eszencia

4 evőkanál liszt

Szilvás krémhez:

500 g szilva

1/2 csésze cukor

10 g zselatin

1 teáskanál fahéj

1/2 teáskanál kardamom

Túrókrémhez:

125 ml tejföl

150 g krémsajt

2 evőkanál porcukor

10 g zselatin

vanília eszencia

Szilvás-túrókrémes tekercs elkészítése:

A szilvás-túrókrémes tekercs lapjának elkészítéséhez válaszd szét a tojásokat. Verd fel a tojásfehérjéket a cukorral, majd keverd hozzá a sárgájákat, az eszenciát és a lisztet. Óvatosan keverd lentről felfelé. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit és öntsd bele a kompozíciót. Süsd 10-15 percig az előmelegített sütőben.

Vedd ki a lapot a papírral együtt egy nedves és kristálycukorral beszórt törölközőre. Tekerd fel és hagyd úgy a töltés pillanatáig.

A megmosott, mag nélküli szilvákat tedd fel főni fel csésze vízzel és a cukorral. Főzd, amíg megpuhul. Zárd el a tüzet, és add hozzá a vízben megpuhított zselatint, fahéjat és kardamomot. Hagyd hűlni.

A túrókrémhez, keverd össze robotgéppel a tejfölt, krémsajtot és porcukrot. Add hozzá a vízben megpuhított zselatint és az eszenciát.

Tekerd ki a tekercset, és kend be előbb a szilvás zselével, majd a krémsajttal. Tekerd fel óvatosan, leválasztva a papírt. A süteményt tedd hűtőbe 2-3 órára.

A szilvás-túrókrémes tekercs receptet Pica ajánlotta.

Szórd meg cukorral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc