Szilvás-túrókrémes tekercs hozzávalók:
Laphoz:
4 tojás
4 evőkanál cukor
vanília eszencia
4 evőkanál liszt
Szilvás krémhez:
500 g szilva
1/2 csésze cukor
10 g zselatin
1 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál kardamom
Túrókrémhez:
125 ml tejföl
150 g krémsajt
2 evőkanál porcukor
10 g zselatin
vanília eszencia
Szilvás-túrókrémes tekercs elkészítése:
A szilvás-túrókrémes tekercs lapjának elkészítéséhez válaszd szét a tojásokat. Verd fel a tojásfehérjéket a cukorral, majd keverd hozzá a sárgájákat, az eszenciát és a lisztet. Óvatosan keverd lentről felfelé. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit és öntsd bele a kompozíciót. Süsd 10-15 percig az előmelegített sütőben.
Vedd ki a lapot a papírral együtt egy nedves és kristálycukorral beszórt törölközőre. Tekerd fel és hagyd úgy a töltés pillanatáig.
A megmosott, mag nélküli szilvákat tedd fel főni fel csésze vízzel és a cukorral. Főzd, amíg megpuhul. Zárd el a tüzet, és add hozzá a vízben megpuhított zselatint, fahéjat és kardamomot. Hagyd hűlni.
A túrókrémhez, keverd össze robotgéppel a tejfölt, krémsajtot és porcukrot. Add hozzá a vízben megpuhított zselatint és az eszenciát.
Tekerd ki a tekercset, és kend be előbb a szilvás zselével, majd a krémsajttal. Tekerd fel óvatosan, leválasztva a papírt. A süteményt tedd hűtőbe 2-3 órára.
A szilvás-túrókrémes tekercs receptet Pica ajánlotta.
Szórd meg cukorral.
0 hozzászólás