Szilveszteri malacgulyás hozzávalók:
1 kg bőrös malachús
10 dkg olaj vagy zsír
2 fej vöröshagyma
1,5 kg savanyú káposzta
4 teáskanál pirospaprika
3 teáskanál köménymag
3 dl tejföl
2 nagy
húsos zöldpaprika
2 db közepes paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3 dkg liszt
só
erős paprika ízlés szerint
Szilveszteri malacgulyás elkészítése:
Az apróra vágott hagymát olajon vagy zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Megszórjuk köménymaggal és pirospaprikával. Beletesszük a kockákra vágott sertéshúst, és zsírjára pirítjuk. A káposzta levét kicsavarjuk, kevés vízzel a húshoz adjuk.
A zöldpaprikát és paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk, és azt is beletesszük. Sózzuk ízlés szerint. Fedő alatt puhára pároljuk. Mikor kész, tejfölös habarással besűrítjük, majd kiforraljuk. Ha erősen szeretjük, dobjunk a még fövő gulyásba egy cseresznyepaprikát.