Szilveszteri malacgulyás hozzávalók:

1 kg bőrös malachús

10 dkg olaj vagy zsír

2 fej vöröshagyma

1,5 kg savanyú káposzta

4 teáskanál pirospaprika

3 teáskanál köménymag

3 dl tejföl

2 nagy

húsos zöldpaprika

2 db közepes paradicsom

2 gerezd fokhagyma

3 dkg liszt

erős paprika ízlés szerint

Szilveszteri malacgulyás elkészítése:

Az apróra vágott hagymát olajon vagy zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Megszórjuk köménymaggal és pirospaprikával. Beletesszük a kockákra vágott sertéshúst, és zsírjára pirítjuk. A káposzta levét kicsavarjuk, kevés vízzel a húshoz adjuk.

A zöldpaprikát és paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk, és azt is beletesszük. Sózzuk ízlés szerint. Fedő alatt puhára pároljuk. Mikor kész, tejfölös habarással besűrítjük, majd kiforraljuk. Ha erősen szeretjük, dobjunk a még fövő gulyásba egy cseresznyepaprikát.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc