Szirupos félholdak hozzávalók:

Tésztához:

4 tojás

8 evőkanál cukor

4 evőkanál olaj

10 evőkanál tej

1 tasak sütőpor

vanília eszencia

10 evőkanál liszt

Sziruphoz:

1 csésze cukor

1 csésze víz

citromlé

vanília eszencia

Díszítéshez:

100 g kókuszreszelék

Szirupos félholdak elkészítése:

A szirupos félhodakhoz válaszd szét a tojásokat. Verd fel a fehérjéket a cukorral, majd add hozzá a tojássárgájákat, olajat, eszenciát, liszttel összekevert sütőport, és keverd óvatosan össze. Süsd a tésztát 20-25 percig a sütő kiolajozott és kilisztezett tepsijében.

A sziruphoz, tedd a tűzre a vizet a cukorral és főzd, amíg besűrűsödik kicsit. Zárd el a tüzet, és add hozzá az eszenciát és egy fél citrom levét. Ha savanyúbban szereted, facsarj ki egy egész citromot.

Miután kihűlt a tésztalap, kezdj el kis félholdakat vágni belőle, egy kerek forma, vagy egy élesebb szélű pohár segítségével. Forgasd meg a félholdakat a langyos szirupban, majd a kókuszreszelékben.

 

Tálald egy csésze tejjel vagy kávéval.

A sütemény receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc