Szivárványszelet hozzávalók:
Sárga piskóta:
5 darab egész tojás
5 evőkanál porcukor
1 dl olaj
5 evőkanál liszt
1 sütőpor
Barna piskóta:
4 darab egész tojás
4 evőkanál porcukor
½ dl olaj
2 evőkanál liszt
1 csomag csokoládépuding
½ csomag sütőpor
Puncsos piskóta:
4 egész tojás
4 evőkanál porcukor
½ dl olaj
2 evőkanál liszt
1 csomag puncspuding
½ csomag sütőpor
Krémhez:
½ l tej
3 evőkanál liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 tejszínes mogyoróaroma
Bevonathoz:
4 darab tojássárgája
15 dkg porcukor
4 dkg tortabevonó
2 evőkanál olaj
Szivárványszelet elkészítése:
A szivárványszelethez az 5 darab tojást a porcukorral habosra kikeverjük, mikor már szinte fehér, folyamatos keverés közben hozzáadjuk az olajat, a lisztet és a sütőport is. Előmelegített sütőben, zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük, míg el nem válik a tepsi falától, majd kiborítjuk.
A barna és a puncsos piskóta elkészítését ugyanezen a elven készítjük a pudingporokkal.
A krémhez a tejet a liszttel puding állagúra főzzük, mikor már nem forró, hozzáadjuk a margarinhoz és a porcukorhoz. Csomómentesre kavarjuk, s hozzáadjuk a mogyoróaromát.
Ragasztásnál elsőnek a barna piskótát tesszük le, majd krém, aztán a sárga piskóta és megint krém, végül a puncsos piskóta.
A süteménybevonathoz a 4 tojássárgáját kiverünk a 15 dkg porcukorral, majd egyenletesen felvisszük a puncsos piskótára. A 4 dkg tortabevonót felolvasztjuk a 2 evőkanál langyos olajban, majd a tojásos bevonatra csorgatjuk.
0 hozzászólás