Szivárványszelet hozzávalók:

Sárga piskóta:

5 darab egész tojás

5 evőkanál porcukor

1 dl olaj

5 evőkanál liszt

1 sütőpor

Barna piskóta:

4 darab egész tojás

4 evőkanál porcukor

½ dl olaj

2 evőkanál liszt

1 csomag csokoládépuding

½ csomag sütőpor

Puncsos piskóta:

4 egész tojás

4 evőkanál porcukor

½ dl olaj

2 evőkanál liszt

1 csomag puncspuding

½ csomag sütőpor

Krémhez:

½ l tej

3 evőkanál liszt

25 dkg margarin

25 dkg porcukor

1 tejszínes mogyoróaroma

Bevonathoz:

4 darab tojássárgája

15 dkg porcukor

4 dkg tortabevonó

2 evőkanál olaj

Szivárványszelet elkészítése:

A szivárványszelethez az 5 darab tojást a porcukorral habosra kikeverjük, mikor már szinte fehér, folyamatos keverés közben hozzáadjuk az olajat, a lisztet és a sütőport is. Előmelegített sütőben, zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük, míg el nem válik a tepsi falától, majd kiborítjuk.

A barna és a puncsos piskóta elkészítését ugyanezen a elven készítjük a pudingporokkal.

A krémhez a tejet a liszttel puding állagúra főzzük, mikor már nem forró, hozzáadjuk a margarinhoz és a porcukorhoz. Csomómentesre kavarjuk, s hozzáadjuk a mogyoróaromát.

Ragasztásnál elsőnek a barna piskótát tesszük le, majd krém, aztán a sárga piskóta és megint krém, végül a puncsos piskóta.

A süteménybevonathoz a 4 tojássárgáját kiverünk a 15 dkg porcukorral, majd egyenletesen felvisszük a puncsos piskótára. A 4 dkg tortabevonót felolvasztjuk a 2 evőkanál langyos olajban, majd a tojásos bevonatra csorgatjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc