Szójakrémes szendvics hozzávalók:

szójatepertő

2 tojás

10 dkg vaj

1 vöröshagyma

bors

1 kis mustár

Szójakrémes szendvics elkészítése:

A szójakrémes szendvicshez előzőleg készítsünk fél adag szójetepertőt. Még melegen hajtsuk át egy 4 mm lyukátmérőjű tárcsával ellátott húsdarálón, majd sós vízben főzzünk meg 2 tojást. Ezalatt adjunk a szójamasszához 10 dkg szobahőmérsékletű vajat, 1 kis fej apróra vágott vöröshagymát, negyed mokkáskanál sót, egy csipet őrölt borsot, és jól dolgozzuk össze.

Végül a keményre főtt tojásokat vágjuk apró kockákra és óvatosan keverjük a krémbe.

A különleges ízek kedvelői tehetnek bele 1 mokkáskanál mustárt is, vagy vöröshagyma helyett készíthetik 4 gerezd áttört fokhagymával. Vastagon kenjük friss kenyérszeletekre, és hidegen fogyasszuk.

Hűtőszekrényben tároljuk.

Nyáron zöldhagymát vagy zöldpaprikát, télen pedig savanyított uborkát, illetve csalamádét tálalhatunk hozzá. Vaj helyett 1 dl tejföllel is elkészíthetjük ezt a krémet.

Erre a célra legalább 20 % zsírtartalmú tejfölt használjunk, mert a zsírszegény változat, illetve a joghurt és a kefir eláztatja a szóját.

Szójakrémes szendvics egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc