Szójás székelykáposzta hozzávalók:

10 dkg szójakocka

80 dkg káposzta

fűszerek

1 dl tejföl

Szójás székelykáposzta elkészítése:

A szójás székelykáposztához 10 dkg szójakockából készítsünk szójapörköltet, de ne engedjük fel vízzel. 80 dkg vecsési savanyú káposztát öblítsünk át, és egy zománcozott edénybe rakva öntsünk rá annyi vizet, hogy majdnem ellepje. Fedő alatt főzzük kb. másfél órán keresztül.

Ha már puha, tegyük hozzá a víz nélküli szójapörköltet, és fedő nélkül főzzük még kb. 5 percig, hogy a káposzta besűrűsödjön.

Ezután keverjünk bele 1 dl tejfölt, és forraljuk fel. Hűtőszekrényben tároljuk. Amennyiben több napra készítünk székelykáposztát, akkor a tejfölt ne főzzük bele, hanem utólag tegyük rá.

Szójás székelykáposzta egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc