Szószos meggyes táska hozzávalók:

3 tojás

100 ml víz

300-350g liszt

1 csipet só

1 kg meggy

1 csésze cukor

50 g vaj

tejföl

Szószos meggyes táska elkészítése:

A meggyet jól megmossuk, kimagvaljuk, és éjszakára megcukrozva hűtőbe tesszük. Másnap jól lecsorgatjuk a meggyet, a megmaradt levet pedig addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.

A tésztához verjük fel a tojást sóval, és ehhez később hozzáadjuk a vizet és a lisztet is. Egy nyúlós, puha tésztát kell kapjunk. Vékonyra kinyújtjuk, és kisebb kockákra vágjuk. Minden kockára kerüljön két szem meggy is, majd hajtsuk össze a tésztát, formázzunk belőle kis táskákat. A széleket jól nyomkodjuk le!

Forrásban lévő sós vízbe tesszük őket, és kb. 10 percet hagyjuk a táskákat a lobogó vízben. Kivesszük, és meglocsoljuk olvasztot vajjal.

Deszertként tejföllel tálaljuk, és meglcsoljuk a meggy sziruppal is.

A szószos meggyes táska receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc