Szószos meggyes táska hozzávalók:
3 tojás
100 ml víz
300-350g liszt
1 csipet só
1 kg meggy
1 csésze cukor
50 g vaj
tejföl
Szószos meggyes táska elkészítése:
A meggyet jól megmossuk, kimagvaljuk, és éjszakára megcukrozva hűtőbe tesszük. Másnap jól lecsorgatjuk a meggyet, a megmaradt levet pedig addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
A tésztához verjük fel a tojást sóval, és ehhez később hozzáadjuk a vizet és a lisztet is. Egy nyúlós, puha tésztát kell kapjunk. Vékonyra kinyújtjuk, és kisebb kockákra vágjuk. Minden kockára kerüljön két szem meggy is, majd hajtsuk össze a tésztát, formázzunk belőle kis táskákat. A széleket jól nyomkodjuk le!
Forrásban lévő sós vízbe tesszük őket, és kb. 10 percet hagyjuk a táskákat a lobogó vízben. Kivesszük, és meglocsoljuk olvasztot vajjal.
Deszertként tejföllel tálaljuk, és meglcsoljuk a meggy sziruppal is.
A szószos meggyes táska receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás