Szüreti sertéscsülök hozzávalók:
1 db kicsontozott hátsó csülök
150 g gomba
100 g főtt füstölt sonka
100 g vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 pohár tejföl
100 ml must
500 ml étolaj
1 csomó petrezselyemzöld
só
őrölt bors
Szüreti sertéscsülök elkészítése:
A megtisztított csülökhús belső felét megsózzuk, felcsavarjuk, majd kötöző spárgával – úgynevezett sonkakötözéssel – összekötjük. A vöröshagymát és a sonkát apró kockákra vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk.
Tegyük fel a csülköt hideg vízben főni, amikor már felforrt, sózzuk. Amíg a csülök fő, a finomra vágott hagymát megsütjük az olajon, hozzáadjuk a gombát, és tovább pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, és puhára pároljuk.
Elkeverjük benne a sonkát és a zúzott fokhagymát, felengedjük a musttal, hozzákeverjük a tejfölt, majd kiforraljuk. Ha megfőtt a csülök, kihűtjük, eltávolítjuk a kötöző spárgát és felszeleteljük.
Tűzálló tálra rakjuk, meglocsoljuk a tejfölös-gombás raguval, és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor hagymás tört burgonyát kínálunk hozzá.
0 hozzászólás