Tálban sült palacsinta hozzávalók:

8 személyre:

A tésztához:

4 tojás

4 dkg cukor

40 dkg liszt

4 dl tej

szódavíz

A töltelékhez:

50 dkg túró

8 dkg aszalt szilva

8 dkg aszalt barack

2 tojás

10 dkg cukor

1 rúd vanília kikapart belseje

A krémhez:

5 tojás

8 dkg cukor

1 citrom reszelt héja

2 dl tejföl

Tálban sült palacsinta elkészítése:

A tálban sült palacsinta tésztájához a tojást simára keverjük a cukorral, a liszttel, a tejjel és egy csipet sóval. Annyi szódát teszünk hozzá, hogy jól terülő, nem sűrű tésztát kapjunk. Palacsintákat sütünk.

A töltelékhez a túrót áttörjük. Az aszalt gyümölcsöket egyforma apróra vágjuk.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük a kikapart vanília belsejét, összedolgozzuk a túróval, valamint az aszalt gyümölcsökkel. Végül a fehérjehabot lazán beleforgatjuk.

A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük, kettévágjuk, majd kivajazott hőálló tálba tesszük.

A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral. Beledolgozzuk a citromhéjat, a tejfölt, végül a habbá vert fehérjét.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A krémet ráöntjük a palacsintákra és a sütőben pirosra sütjük.

Tálban sült palacsinta egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc