Tanyasi rántotta hozzávalók:

5 dkg füstölt szalonna
3 db tanyasi tyúktojás
1 szál kerti újhagyma
1 kis fej kerti vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kiskanál házi őrölt pirospaprika
3 db kerti koktélparadicsom
só, bors
1/2 dl házi tejszín

Tanyasi rántotta elkészítése:

A rántottához a szalonnát apró kockára vágjuk.
A hagymákat finomra aprítjuk.
A tojásokat só (aki szeretné a tejszínt is) hozzáadásával felverjük.
A szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk, erre rakjuk a hagymákat és enyhén sózzuk (így kiadja a levét és hamarabb puhul), borsozzuk. Kicsi lángon pároljuk, pirítjuk a hagymákat.
Miután megpirultak, ráöntjük a tojásokat. Ki milyen keményre szereti megsütjük a tojásokat.

A rántottát meghintjük pirospaprikával és kettévágott koktélparadicsommal forrón tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc