Tanyasi rántotta hozzávalók:
5 dkg füstölt szalonna
3 db tanyasi tyúktojás
1 szál kerti újhagyma
1 kis fej kerti vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kiskanál házi őrölt pirospaprika
3 db kerti koktélparadicsom
só, bors
1/2 dl házi tejszín
Tanyasi rántotta elkészítése:
A rántottához a szalonnát apró kockára vágjuk.
A hagymákat finomra aprítjuk.
A tojásokat só (aki szeretné a tejszínt is) hozzáadásával felverjük.
A szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk, erre rakjuk a hagymákat és enyhén sózzuk (így kiadja a levét és hamarabb puhul), borsozzuk. Kicsi lángon pároljuk, pirítjuk a hagymákat.
Miután megpirultak, ráöntjük a tojásokat. Ki milyen keményre szereti megsütjük a tojásokat.
A rántottát meghintjük pirospaprikával és kettévágott koktélparadicsommal forrón tálaljuk.
0 hozzászólás