Tarka tészta kiskondás módra hozzávalók:

10 dkg főtt füstölt sonka

10 dkg csípős paprikás vastagkolbász

10 dkg mortadella

10 dkg bácskai májas

5 dkg füstölt szalonna

néhány friss (esetleg morzsolt) zsályalevél

1 ágacska friss vagy 1 mokkáskanál szárított rozmaring

4 dl erős száraz vörösbor

30 dkg cukorborsó (mélyhűtött is lehet)

frissen őrölt bors

40 dkg rövid tollhegy- tészta vagy spagetti

reszelt sajt

Tarka tészta kiskondás módra elkészítése:

Valamennyi felvágottat együtt ledaráljuk. A szalonnát nagyon apróra vágjuk és kiolvasztjuk. A pörcöt benne hagyjuk a zsírban, a darált húsféléket rádobjuk, zsályával, rozmaringgal fűszerezzük (sózni nem kell!), aláöntjük a vörösbort és 5 percig kevergetve főzzük.

A megtisztított cukorborsót hozzáadjuk és addig főzzük (kb. 10 perc), amíg a borsó megpuhul. Ekkor frissen őrölt borssal megszórjuk, összekeverjük. Közben lobogva forró sós vízben a tésztát kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük és a „kiskondás” raguval összekeverjük.

Reszelt sajtot kínálunk mellé.

Tarka tészta kiskondás módra egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc