Tarka tészta kiskondás módra hozzávalók:
10 dkg főtt füstölt sonka
10 dkg csípős paprikás vastagkolbász
10 dkg mortadella
10 dkg bácskai májas
5 dkg füstölt szalonna
néhány friss (esetleg morzsolt) zsályalevél
1 ágacska friss vagy 1 mokkáskanál szárított rozmaring
4 dl erős száraz vörösbor
30 dkg cukorborsó (mélyhűtött is lehet)
frissen őrölt bors
40 dkg rövid tollhegy- tészta vagy spagetti
só
reszelt sajt
Tarka tészta kiskondás módra elkészítése:
Valamennyi felvágottat együtt ledaráljuk. A szalonnát nagyon apróra vágjuk és kiolvasztjuk. A pörcöt benne hagyjuk a zsírban, a darált húsféléket rádobjuk, zsályával, rozmaringgal fűszerezzük (sózni nem kell!), aláöntjük a vörösbort és 5 percig kevergetve főzzük.
A megtisztított cukorborsót hozzáadjuk és addig főzzük (kb. 10 perc), amíg a borsó megpuhul. Ekkor frissen őrölt borssal megszórjuk, összekeverjük. Közben lobogva forró sós vízben a tésztát kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük és a „kiskondás” raguval összekeverjük.
Reszelt sajtot kínálunk mellé.
0 hozzászólás