Tárkonyos babcsorba hozzávalók:
1/2 kg fehér bab
1 db füstölt hús
1 sárgarépa
1 petrezselyem
1 hagyma
zöldpetrezselyem
tárkony
só
ecet
Tárkonyos babcsorba elkészítése:
A kiválogatott és megmosott babot, 2 l vízben feltesszük főni. Kétszer-háromszor lecseréljük róla a vizet. A húst megmossuk és hosszabb időre, hideg vízbe tesszük, hogy a só kiázzon belőle. Külön fazékban főzzük, egy rövid ideig és aztán egybe tesszük a babbal.
Mikor félig megfőtt a bab és a hús, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, répát és petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, és puhára főzzük. Ecettel savanyítjuk, és tálalás előtt egy evőkanálnyi apróra vágott tárkonyt teszünk bele.
0 hozzászólás