Tárkonyos babcsorba hozzávalók:

1/2 kg fehér bab

1 db füstölt hús

1 sárgarépa

1 petrezselyem

1 hagyma

zöldpetrezselyem

tárkony

ecet

 

Tárkonyos babcsorba elkészítése:

A kiválogatott és megmosott babot, 2 l vízben feltesszük főni. Kétszer-háromszor lecseréljük róla a vizet. A húst megmossuk és hosszabb időre, hideg vízbe tesszük, hogy a só kiázzon belőle. Külön fazékban főzzük, egy rövid ideig és aztán egybe tesszük a babbal.

Mikor félig megfőtt a bab és a hús, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, répát és petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, és puhára főzzük. Ecettel savanyítjuk, és tálalás előtt egy evőkanálnyi apróra vágott tárkonyt teszünk bele.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc